Težave s kožo

TEŽAVE S KOŽO?

Več vzrokov in različni znaki!
Bolezni kože se pri hišnih ljubljenčkih razvijejo zaradi različnih vzrokov, med katerimi so najpogostejše alergije. Če je vaš pes preobčutljiv, to pogosto privede do vnetja kože.

Znaki vnetja kože so:

  • rdečilo kože
  • luskinasta koža
  • pusta dlaka brez leska

Nekateri ljubljenčki pa preobčutljivost kažejo tudi z drisko in/ali bruhanjem.

Ko vaš ljubljenček trpi zaradi vnete kože, ga ta močno srbi. Srbež pa žival sili v intenzivno lizanje, praskanje in celo grizenje lastne kože. Pse lahko močno srbijo tudi zunanji deli uhljev.

Prekomerno lizanje, praskanje in grizenje povzroča:

  • izpadanje dlake
  • rane
  • kraste
  • kronične infekcije kože

Kako lahko pomaga prehrana?

Snovi, ki povzročajo alergijske reakcije, imenovane tudi alergeni, se nahajajo povsod. Nekateri ljubljenčki so občutljivi na slino bolhe, ki pride na kožo z ugrizom tega zajedavca. Druge alergene, kot je na primer pelod, živali vdihnejo, lahko pa se nahajajo tudi v hrani.
Primerna hrana igra ključno vlogo pri normalizaciji stanja kože in dlake vašega ljubljenčka.

Eukanuba Veterinary Diets DERMATOSIS FP zmanjšuje nevarnost alergijskih reakcij

Kadar psi trpijo zaradi alergije izzvane s hrano, so alergen običajno beljakovine. Dietna hrana Eukanuba Dermatosis vsebuje samo en vir beljakovin in en vir ogljikovih hidratov, to sta riba in krompir. Na te sestavine je zelo malo verjetno, da bi povzročale alergijske reakcije.

Zmanjšuje srbež!

Vse različice hrane Eukanuba Veterinary Diets vsebujejo optimalno razmerje maščobnih kislin Omega-6 in Omega-3, v razmerju 5:1, kar pomaga pri izboljšanju stanja kože in dlake ter zmanjšuje srbež.

Eukanuba Veterinary Diets - Dermatosis FP

BRIKETI
SESTAVA: krompir, slanikova moka, som, živalska mast, pesina pulpa, ribji hidrolizat, dikalcijev fosfat, KCl, natrijev heksametafosfat, DL-metionin.

ANALIZA: beljak. 23%, mašč. 13%, mašč. ksl. omega-6 1,6%, mašč. ksl. omega-3 0,32%, pepel 8%, vlaknina 3%, vlaga 8%, Ca 1%, P 0,8%.
Aditivi/kg: vit.A 11.000 IE, vit.D3 900 IE, vit.E 100 mg, Cu 25mg.

KONZERVE
SESTAVA: som,  slanikova moka, modificiran krompirjev škrob, koruzno olje, pesina pulpa, kalijev klorid.

ANALIZA: sur. belj. 10%, mašč. 8%, mašč. ksl. omega-6 1,95%, mašč. ksl. omega-3 0,39%, pepel 2,3%, vlaknina 0,4%, vlaga 72%, Ca 0,4%, P 0,3%.
Aditivi/kg: vit.A 2.050 IE, vit.D3 195 IE, vit.E 22 mg, Cu 7mg.


Hrana ne vsebuje umetnih barvil arom in konzervansov. Vsebuje v EU dovoljen antioksidant.
Pred uporabo se posvetujte z veterinarjem.

Ko se stanje izboljša ...

Odvisno od dolžine trajanja in resnosti bolezni, vam bo veterinar priporočal potrebno dolžino prehrambene podpore s primerno dieto.
Kadar se mora žival izogibati alergenom je potrebna prehrambena podpora s hrano EVD Dermatosis vse življenje!
Vendar lahko večina psov postopno preide na druge vrste super premium hrane Eukanuba, ko simptomi prenehajo.

Psom, ki so nagnjeni k pogostejšim lažjim težavam s kožo, lahko koristi hrana Eukanuba Daily Care Sensitive Skin. To je vsakodnevna popolna in uravnotežena prehrana, ki vsebuje naravna ribja olja, ki zagotavljajo odlično stanje kože.

Poiščite nas na Facebooku!

Anketa

Kaj menite o šolanju psov?

Zaščita zob


Coevorden Nizozemska
Proizvodnja Eukanube
od leta 1999

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Zakonodaja lastnikom spletnih strani nalaga, da morajo svoje obiskovalce informirati o piškotkih, ki jih uporablja njihova spletna stran, za uporabo piškotkov pa potrebujejo privoljenje vsakega obiskovalca. Pravila za piškotke..

  Sprejmete piškotke iz te spletne strani?
EU Cookie Directive