Diabetes

DIABETES - RESNO ZDRAVSTVENO STANJE!

Diabetes ali sladkorna bolezen se pogosteje pojavlja pri starejših živalih. Lahko je dedno pogojena ali pa je posledica kakšne druge bolezni, ki prizadene trebušno slinavko.
V mnogih primerih je natančen vzrok diabetesa nemogoče ugotoviti. Vendar je jasno, da debelost vsekakor prispeva k razvoju sladkorne bolezni.
Ko vašega psa prizadene diabetes, boste v njegovem obnašanju, kot tudi splošnem stanju, ugotovili določene spremembe.

Začetni simptomi:

  • zaradi diabetesa telo težje uravnava nivo glukoze v krvi in njeno izkoriščanje kot vira energije. Zaradi tega začne pes jesti več, vendar hkrati hujša, ker hrana ni učinkovito izkoriščena.
  • neizkoriščena glukoza se iz telesa izloča z urinom. Pes bo začel pogosteje urinirati, izgubljeno tekočino pa nadoknadil z bolj pogostim pitjem.

Kasnejše obdobje:

  • pes lahko postane brezvoljen, izgubi apetit in začne bruhati
  • pomembna komplikacija nezdravljenega diabetesa je razvoj katarakte, ki povzroči slepoto.

Kako pomaga prehrana?

Nadzor količine glukoze v krvi je najpomembnejši dejavnik pri zdravljenju diabetesa. Primerna prehrana igra ključno vlogo pri tem postopku.

Eukanuba Veterinary Diets Weight/Diabetic Control je narejena tako, da pomaga znižati nivo glukoze v krvi in podpira delovanje inzulina.

Lastnosti prehrane EVD Weight/Diabetic Control:

  • posebna mešanica ogljikovih hidratov pomaga znižati nivo glukoze v krvi po obroku
  • posebna mešanica vlaknine olajša organizmu psa izkoristiti glukozo kot vir energije
  • znižana energetska vrednost in dodan L-karnitin pomagata vašemu psu doseči in ohraniti idealno telesno težo

Eukanuba Veterinary Diets Weight/Diabetic Control

BRIKETI
SESTAVA: sorgo, ječmen, pišč. moka, perutninska moka, ribja moka, posušena pesina pulpa, piščančji hidrolizat, živalska maščoba, guma arabica, posušena cela jajca, fruktooligosaharidi, karboksimetilceluloza, kalijev klorid, posušen pivski kvas, natrijev heksametafosfat, natrijev klorid, laneno seme, DL-metionin.

ANALIZA: beljak. 25,5%, mašč. 7,5%, mašč. ksl. omega-6 2,0%, mašč. ksl. omega-3 0,4%, pepel 7,5%, vlaknina 3,0%, škrob 49%, skupni sladkor 1,6%, vlaga 8%, Ca 1,2%, P 1,0%.
Aditivi/kg: vit. A 10.000 IE, vit. D3 1,330 IE, vit. E (a-tokoferol) 95mg, Cu 25mg, L-karnitin 50mg, ß-karoten 1mg.

Hrana ne vsebuje umetnih barvil arom in konzervansov. Vsebuje v EU dovoljen antioksidant.
Pred uporabo se posvetujte z veterinarjem.

Ko se stanje izboljša ...

Če je pri vašem psu potrjen diabetes, vam bo vaš veterinar obrazložil, da je takšno stanje trajno. Da bi vašemu ljubljenčku zagotovili, da še nadalje uživa v aktivnem življenju, nudi EVD Weight/Diabetic Control popolno in uravnoteženo prehrano za vse živiljenje - pod nadzorom veterinarja.
Če ste za vašega ljubljenčka uporabljali to dieto, da bi znižal telesno težo, vendar ni kazal znakov diabetesa, lahko po doseženi idealni teži preidete na kateri drug izdelek iz redne linije hrane Eukanuba. Vendar priporočamo, da se pred spremembo hrane posvetujete z veterinarjem. Če vaš veterinar odobri spremembo hrane, bo vašemu ljubljenčku koristila Eukanuba Daily Care Overweight, Sterilized. Ta hrana je obogatena z L-karnitinom, naravnim hranilom, ki pospešuje izgorevanje maščob v organizmu in hkrati ohranja mišično maso.

Poiščite nas na Facebooku!

Anketa

Kaj menite o šolanju psov?

Zaščita zob


Coevorden Nizozemska
Proizvodnja Eukanube
od leta 1999

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Zakonodaja lastnikom spletnih strani nalaga, da morajo svoje obiskovalce informirati o piškotkih, ki jih uporablja njihova spletna stran, za uporabo piškotkov pa potrebujejo privoljenje vsakega obiskovalca. Pravila za piškotke..

  Sprejmete piškotke iz te spletne strani?
EU Cookie Directive